Home / Reizen / Top 10 Budget Hotels voor de hele familie
Ibis budget logo

Top 10 Budget Hotels voor de hele familie

Veel Vlamingen vertrekken in de zomer met het hele gezin naar het zuiden op zoek naar de zon. Alvorens op het vakantieadres aan te komen wacht er vaak een langer reis. Vaak wordt er dan ook besloten om deze reis te verdelen over meerdere dagen. Hierdoor zijn we al snel op zoek naar een hotel voor onderweg. Het liefst schoon, betrouwbaar, niet te duur en voor het hele gezin. Wij gaan op zoek naar betrouwbare hotelketens die goedkope accommodaties aanbieden gericht op het verblijven voor een nacht.

Formule 1


De Formule 1 hotels, onderdeel van degroep, staan bekend om zijn zeer eenvoudige kamers geschikt voor maximaal 3 personen tegen zeer scherpe prijzen. De goedkoopste kamers zijn al te vinden voor minder dan 20 euro. Ze beschikken enkel over een bed, waardoor het toilet en douche gedeeld moet worden met andere gasten. Deze hotels staan veelal dicht bij de snelweg en zijn bedoeld om slechts een nacht te verblijven. De keten heeft ruim 230 hotels in Frankrijk, bekend als hotelF1.com, Ook hebben ze hotels in België en het Verenigd Koninkrijk bekend als Formule1.

B&B hotels

B&B Hotels is eveneens een goedkope hotelketen die in actief is in Frankrijk (239), Duitsland (79), Italië (23), Polen (3), Spanje (2) Tjechie (1) en Marokko (1). Het positieve aan deze hotels dat ze de beschikking hebben over familiemakers voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen) met eigen douche en toilet. De service is basic en zeer vergelijkbaar met de eerder besproken hotels, maar prijzen zijn zeer competitief (60 – 80 euro/nacht) en vroeg boeken levert een extra voordeel op.

Holiday inn Express

De Holiday inn express is de goedkoopste formule in Intercontinental Hotels groep. Zij beloven duidelijk de laagste prijzen. Kamers zijn meestal ingericht met een tweepersoons bed en een slaapbank voor twee extra personen. Prijzen liggen tussen de 70 – 80 euro en dit is inclusief ontbijt! Er zijn 2376 Holiday Inn express hotels ter wereld en hier  komen spoedig nog 541 hotels bij.

Ibis Budget


Het Ibis Budget hotel is eveneens onderdeel van degroep. Deze hotels zijn te vergelijken met een Formule 1 hotel maar heeft wel een eigen toilet en douche op de kamer. De standaard kamers zijn voorzien van 3 bedden, echter zijn er in een groot deel van de Ibis budget hotels ook familie kamers beschikbaar voor 4 personen. De hotelketen heeft meer dan 500 vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Polen, België, Spanje, Groot-Brittannië, Hongarije, Luxemburg, Zwitserland en Nederland.

De naam Ibis Budget is nog relatief nieuw en werd in 2013 geïntroduceerd, tegelijkertijd met een modernisering van de hotels. Veel mensen kennen deze hotels nog als de oude Etap hotels.

ibis budget

Premiere Classe

Premiere Classe hotels zijn zeer vergelijkbaar met de Ibis budget Hotels. Veel hotels hebben kamers voor 2-3 personen, echter ook hier zijn Familie kamers beschikbaar. Tarieven beginnen al onder de 30 euro, echter voor familiekamers moet meestal tussen de 60-80 euro betaald worden. Premiere Classe hotels zijn beschikbaar in Frankrijk, Groot Brittannië, Nederland, België, Duitsland, Polen en Spanje.

Days inn

Days inn is een Amerikaanse hotelketen met in Europa hotels in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Kamers zijn goedkoop en afhankelijk van het hotel kunnen gezinnen van 3 – 6 personen er terecht. Er zijn tevens hotels waar de kamers zijn uitgerust met een klein keukentje.

P’tit Dej-Hotel

Met 50 hotels in frankrijk is P’tit Dej-Hotel een middelgrote low budget hotelketen in Frankrijk. Prijzen beginnen bij ongeveer 35 euro, helaas zijn er alleen niet veel hotels met familiekamers beschikbaar.

Comfort Inn / Quality Inn

Choice Hotels is een Amerikaanse hotel groep die ook enkele budget merken beheren. De bekendste in Europa zijn Comfort Inn en Quality Inn en zijn te bezoeken in Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Portugal, Zweden, Zwitserland en Groot Brittannië. Helaas zijn echter veel van deze hotels enkel voor twee personen te boeken, slechts enkele zijn te boeken voor families.

Travellodge

Travellodge heeft meer dan 500 hotels in het verenigd koninkrijk, ierland en spanje. Men heeft in de hotels de beschikking over familiekamers met een twee persoonsbed en een slaapbank. Deze kamers zijn geschikt voor maximaal twee volwassenen en twee kinderen. De meeste hotels bevinden zich aan de rand of zelfs in het centrum van steden.

Easyhotel

Easyhotel is een beetje een uitzondering in deze top 10. Deze low budget hotels van de “Easy” keten bevinden zich altijd in het centrum van een stad. Hierdoor beschikken ze niet over parkeerplaatsen, waardoor autovakanties niet ideaal zijn. Desondanks zijn het wel zeer goede hotels voor en kort verblijf, ideaal als u niet met de auto reist. Andere reizigers zijn zeer positief over deze hotels en voor 60-70 euro per nacht betaalt u weinig voor een top locatie.

Conclusie

Het mag duidelijk zijn dat er veel verschillende hotelketens zijn die goedkope kamers hebben. Het is onmogelijk te zeggen wie het goedkoopste is, aangezien dit zal afhangen van de locatie, bezettingsgraad, gekozen data en persoonlijke wensen. Het is altijd verstandig om ook eens een kijkje te nemen om een hotelvergelijkingswebsite als of Booking.com. Dit zal je snel een beeld geven wat de mogelijkheden zijn in de regio waar je een hotel boekt. Vaak komen de hierboven besproken hotelketens eveneens voor op deze hotel vergelijkingswebsites. Toch blijkt vaak dat dezelfde kamer direct boeken op de website van het hotel goedkoper is. Ook staan niet alle ketens op de vergelijkingssites. Ibis budget en B&B hotels zal je niet snel vinden op deze websites.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>