Home / Reizen / Tip voor een goedkope zomervakantie: Kies voor een wintersport bestemming!
Zomervakantie in de bergen

Tip voor een goedkope zomervakantie: Kies voor een wintersport bestemming!

De zomer is begonnen. U kunt er natuurlijk heerlijk voor kiezen om thuis te blijven, echter zijn er ook heel veel leuke betaalbare vakanties te vinden.  Een steeds populairdere manier van een leuke zomervakantie zijn de wintersport bestemmingen. Waarom niet naar Zuid Duitsland, Noord Italië of Oostenrijk in de zomer? Hierbij drie belangrijke redenen om dit zeker eens te overwegen.

De activiteiten kaart. Heel veel te doen in elk gebied.

Indien je op zoek bent naar een actieve vakantie zijn de bergen natuurlijk perfect. Je kunt er heerlijke bergwandelingen of fietstochten maken en genieten van de natuur. Echter zijn er veel meer mogelijkheden. Bijna elke gebied beschikt over een “all inclusive” pass. Deze kaart geeft toegang tot de skiliften in een gebied, maar daarnaast ook aan zwembaden, dierenparken, musea, boottochten, stoomtreinen, openbaar vervoer etc.  Hierdoor wordt het eenvoudig om een leuke vakantie samen te stellen voor elk type gezin. Ook voor jonge kinderen is er veel te doen en zelfs als het weer niet mee zit, zijn er voldoende alternatieven.

Enkele leuke voorbeelden:

Zwarte woud kaart (Duitsland)

Meer dan 70 attracties zijn toegankelijk met deze kaart gratis. Dit zijn ondermeer  17 binnen- en buitenzwembaden, skiliften of rodelbanen.  Ook voor andere sporten en culturele activiteiten biedt de HochschwarzwaldCard gratis toegang. Geniet op een regenachtige dag van een van de 14 deelnemende musea en leer alles over de lange tradities, de geschiedenis en de rijke keuken van het Zwarte Woud. Op zonnige dagen kunt u ontspannen op een boottocht op de Titisee of de Schluchsee.

Meer informatie: http://www.hochschwarzwald.de/Card

Salzburgerland kaart (Oostenrijk)

Met de SalzburgerLand Card kun je maar liefst 190 attracties bezoeken voor één vaste prijs. Dat betekent dat je zes of twaalf dagen lang bijna gratis op ontdekkingsreis kunt in SalzburgerLand. Tóch dat ene museum binnen gaan en je laten verrassen, gratis met een skilift naar boven tijdens een wandeling of met het hele gezin een potje mini-golf spelen, het kost je niks extra’s. Je betaalt eenmalig een bedrag en daarna wachten 190 attracties om door jou ontdekt te worden.

Daarnaast heb je in de periode dat je SalzburgerLand kaart geldig is (6 of 12 dagen), gedurende 24 uur de mogelijkheid om gratis alle bezienswaardigheden en attracties van de stad van Mozart te bezoeken. Dit omdat er bij de Salzburgerland kaart ook een kaart voor 24 uur Salsburg stad inbegrepen is.

Meer informative: http://www.salzburgerland.com

Museumobil Card Zuid-Tirol (Italie)

De  museumobil Card geeft toegang tot het openbaar vervoer en  meer dan 80 musea in Zuid-Tirol, Italie. Een prachtig gebied, waar veel mensen snel doorheen rijden, om weg naar de vele meren. Toch is dit een zeer mooi gebied om langer te blijven en deze activiteiten kaart maakt het nog eens zeer betaalbaar.

Meer informatie: http://www.mobilcard.info/en/

Zeker in oostenrijk zijn er nog veel meer activiteiten kaarten beschikbaar, elke provincie of skigebied heft bijna wel zijn Eigen activiteiten kaart. Voor een volledig overzicht raadpleeg zeker eens de website van Austria.info

Prijs

Een tweede goede reden om naar een wintersport gebied te gaan in de zomer is de prijs. Er is natuurlijk een zeer uitgebreid aanbod aan accommodaties die in de zomer veelal leeg staan. Hierdoor zijn zelfs in de zomervakantie prijzen laag. Voor een gezin met twee kleine kinderen kunt u zelfs in de zomervakantie eenvoudig voor 500 euro een week op vakantie inclusief half pension. Kijk bijvoorbeeld eens op Travelbird voor enkele leuke voorbeelden.

Daarnaast zorgt de activiteitenkaart, niet alleen voor een actieve vakantie, maar ook voor een vakantie zonder veel extra kosten.

Gemütlichkeit en kindvriendelijkheid

Het moet echt gezegd worden dat de regio van zuid-duisland, oostenrijk en noord-italie een ding gemeen hebben “gemütlichkeit”, oftewel warmte en gastvrijheid.  Dit kom je overal tegen. Ook met kinderen ben je meer dan welkom en met de vele familie accomodaties is het een heerlijk gebied om met kinderen te bezoeken.

Zodoende geef uw zomervakantie eens een alternatieve bestemming en ga naar de bergen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>