Home / Reizen / Hoe boek je een goedkope vlucht?
Monondo

Hoe boek je een goedkope vlucht?

Wie gaat niet graag op vliegvakantie? Helaas is het kopen van een vliegticket een dure aangelegenheid. Daarnaast is het zeer belangrijk dat u uw ticket op het juiste moment, bij de beste aanbieder koopt. Maar hoe doet u dit?

Wanneer kunt u het best uw vliegticket kopen? Vierenvijftig dagen voor vertrek is gemiddeld de beste dag om de goedkoopste tickets te kopen. De goedkoopste periode is tussen 104 en 29 dagen voor vertrek. Dit blijkt uit onderzoek van CheapAir, waarin in 2013 meer dan vier miljoen boekingen geanalyseerd zijn. Ze checkten de ticketprijzen van 320 dagen voor vertrek tot precies de dag van te voren om te zien wanneer vliegtickets het goedkoopste zijn. Daarnaast is 54 dagen geen magisch nummer, maar een gemiddelde. Op populaire bestemmingen tijden het hoogseizoen is het verstandig om vroeger te boeken.

Waar koop ik mijn tickets? Indien u vandaag een ticket wil boeken, heeft u de keuze uit vele tientallen websites om uw vliegtickets te kopen. Vele van deze websites beweren dat zij u een zeer goede deal aanbieden, echter blijft het onduidelijk of dit ook zo is. Onze ervaring leert dat er niet een website het goedkoopste is. Het hangt sterk af van de gekozen reis welke website u het best kan gebruiken om uw vliegtickets te boeken.

Om toch eenvoudig op zoek te gaan naar de beste deal is er een zeer goede vergelijkingssite Momondo.be. Op deze website geeft u aan waar en met wie u op reis wilt en zij bekijken alle mogelijke opties. Naast de reisopties geeft men ook alle websites aan waar de reis geboekt kan worden en tegen welke kosten. Het positieve aan momondo is dat ze onafhankelijk zijn (ze verkopen zelf geen tickets) en dat hun database zeer veel luchtvaartmaatschappijen en reisroutes kent. Tevens bevatten hun databases zeer weinig fouten.

Let echter wel op dat de kosten van de transactie niet overal het zelfde zijn en soms nog een grote impact kan hebben op de eindprijs. Zodoende is het zeker de moeite om de verschillende opties die momondo voor u vind nog te vergelijken op de finale prijs.

Check het zelf en bezoek deze vergelijkingssite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>