Home / Hobby / Goedkoopste fotoboek van België met een goed resultaat
fotoalbum

Goedkoopste fotoboek van België met een goed resultaat

De zomervakantie ligt voor de meesten weer achter ons, tijd om onze mooie herinneringen vast te leggen. Natuurlijk kunnen wij zelf foto’s afdrukken en inplakken, maar het aandeel fotoboeken neemt steeds verder toe. Maar waar kan je het beste terecht voor een goed fotoboek?

Na een korte zoektocht blijkt dat er heel veel keuze is aan fotoboeken. Maar wat kost een fotoboek? Verkopers van fotoboeken adverteren met uiteenlopende prijzen. Een richtprijs voor een fotoboek van ongeveer 40 pagina’s is zo’n €45. Voor een basisalbum van ongeveer 24 pagina’s betaal je zo’n €28.

Prijzen stijgen vooral door het toevoegen van extra pagina’s of het veranderen van formaat. Meestal is een fotokaft inbegrepen, maar soms betaal je ook daar extra voor. Let bij de aanschaf op minder zichtbare kosten zoals verzend- en verwerkingskosten en belasting op toegevoegde waarde (btw). Bij de meeste verkopers staat de prijs zichtbaar in beeld tijdens het ontwerpen in het fotoboekprogramma.

Het gebruik van fotopapier is vaak iets duurder dan standaard papier, meestal ongeveer 0,20€ per pagina, maar de test van de Nederlandse consumentenbond laat zien dat dit wel betere resultaten oplevert. Op basis van enkele recente testen van deze consumentenbond en het televisieprogramma Radar hebben wij de beste aanbieders op een rij gezet.

AanbiederWebsiteAfmetingPaginaPrijsVerzendkosten
Top Fotoalbumwww.top-fotoalbum.com30x2024p12.95 €4.95 €
Fujifilmwww.fujifilm.be29x1924p19.95 €enkel afhalen
Fotofabriekwww.fotofabriek.nl30x2124p24.99 €3.95 €
Albelliwww.albelli.be28x2124p24.95 €4.95 €
Kruidvatwww.kruidvat.be27x2126p29.99 €4.95 €
Fotoalbumwww.fotoalbum.be28x2126p32.95 €6.20 €

Conclusie: Wat is het beste fotoboek?

Indien u voor een goed en goedkoop fotoalbum kiest kunt u het beste terecht bij Top-Fotoalbum. Zij hebben een zeer goede prijs voor een perfect album. Echter zijn de prijzen van sommige concurrenten soms ook zeer interessant. Zo geeft het kruidvat regelmatig kortingen van ruim 10 euro op zijn fotoalbums, waardoor ook deze prijzen interessant worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>