Home / Reizen / Goedkoop verre reizen met een Open-jaw ticket
open_jaw_ticket

Goedkoop verre reizen met een Open-jaw ticket

Wij beginnen onze reis meestal vanaf een vaste luchthaven, waar wij ook weer terugkeren. Het is echter mogelijk om flexibel te zijn in de luchthavens die u gebruikt. Indien u bijvoorbeeld terug keert op een andere luchthaven dat dat u vertrokken bent, heeft u een flexibel ticket dat men een open-jaw ticket noemt. Deze methode van reizen kan u veel geld besparen! Of het kan uw reis nog leuker maken, omdat er een extra bestemming aan uw reis wordt toegevoegd.

Een open-jaw vlucht is er een die in de eenvoudigste termen, vliegt van punt A naar punt B, vervolgens van punt C terug naar punt A. Er zijn vele redenen voor het boeken van een open jaw ticket. Het kiezen voor een open bestemming is vooral interessant als u van plan bent om een rondreis te maken waar u meerder bestemmingen wil aandoen. Je vliegt naar locatie B, maakt vervolgens een rondreis naar locatie C en vliegt terug naar A. Je kan ook kiezen voor een open-jaw van vertrek, waardoor de vertrekplaats anders is dan de luchthaven van terugkomst. Zeker in een regio met veel luchthavens zoals Vlaanderen, kan deze flexibiliteit soms zeer interessant zijn om een goedkoper ticket te vinden.

Hoe boek je een open jaw ticket?

Nu klinkt open jaw misschien heel ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Budgetvriend laat graag zien hoe je te werk kan gaan.

Voor het vinden van een open-jaw maken we geen gebruik van momondo.be, ondanks dat wij dit een hele fijne ticket vinder vinden. In dit geval maken we gebruik van de functionaliteit van Google ITA matrix. Deze tool is ideaal indien je wil gaan puzzelen om het beste ticket te vinden voor de beste prijs.

Aan de hand van een voorbeeld zullen wij de tool toelichten. Stel je wilt vanuit Belgie en omgeving vertrekken naar Lima (Peru). Je selecteert de luchthavens van vertrek, zoals Brussels Airport (BRU), Amsterdam (AMS), Keulen (CGN) , alle luchthavens in Londen (LON), etc. De komma tussen de plaatsen geeft aan dat je geïnteresseerd bent in al deze steden en flexibel in aankomst en vertrek. Vervolgens selecteer je de aankomstplaats LIM en de periode dat je wilt vertrekken en de duur van de reis. In dit geval willen wij in november vertrekken voor 2 tot 3 weken.
open jaw zoeken
Het is op dit moment waar Google ITA zijn kracht laat zien. De zoekmachine zal tarieven vinden voor reizen tussen deze bestemmingen in de maand november. De uitkomsten van deze zoektocht staan helder per dag gerangschikt. De goedkoopste dagen zijn duidelijk in rood aangegeven. Tevens wordt dan snel duidelijk, voor welke periode deze goedkope datum geldig is. Zo kunnen wij dus voor twee weken naar Lima reizen voor 605 euro.

open jaw kalender

Door op dit voorstel te klikken, kunnen wij zien welke luchtvaartmaatschappij dit tarief aanbied en wat de vliegroute is. Zo kunnen wij zien dat de goedkoopste vluchten vertrekken uit Brussel (BRU) en terugkeren naar LHR (Londen Heathrow). Het verschil met het vertrekken en terugkeren in Brussel (ZYR) is echter beperkt, waardoor het reizen via Londen in dit voorbeeld niet goedkoper uitvalt. Echter kan je heel duidelijk zien dat Google ITA alle mogelijke combinaties tussen de steden zal meenemen in zijn zoektocht, waardoor je op zoek kan gaan naar het voor jou ideale ticket.

open jaw vluchten

Door nu door te klikken op de prijs van de gekozen reis, krijg je meer detail informatie die nodig is om deze reis te boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>