Home / Reizen / Goedkoop op reis met de bus naar Amsterdam, Londen of Parijs
busreis

Goedkoop op reis met de bus naar Amsterdam, Londen of Parijs

Steeds vaker kiezen wij ervoor om eens een weekendje weg te gaan. Door de toename in goedkope manieren van reizen is het ook steeds interessante geworden. Natuurlijk denken wij dan al snel aan de goedkope vliegreizen met low budget maatschappijen als Easyjet en Ryanair. Maar er zijn nog meer alternatieven. Wat dacht u bijvoorbeeld aan een goedkope busreis. Zeker voor bestemmingen die niet al te veer zijn zoals Parijs, Amsterdam, Keulen of Londen. Kan dit een zeer interessant alternatief zijn.

Busreizen zijn vaak een zeer interessant alternatief indien u in (of dichtbij) een grote stad woont, waardoor u snel kan vertrekken. Op die manier bespaart het reizen per bus, vooral veel tijd met het voor en na transport. Immers gaan deze reizen bijna altijd naar het centrum in een stad.

Wij hebben ervoor gekozen om de belangrijkste maatschappijen te vergelijken naar 4 populaire stedentrip bestemmingen (Londen, Parijs, Amsterdam en Keulen).

De maatschappijen:

Ouibus, hetgeen ook beter bekend is als IDBus, is een Franse maatschappij die via ons land naar Nederland rijdt. Hierdoor kunt u eenvoudig vanuit Antwerpen naar het noorden (Rotterdam of Amsterdam) of het zuiden (Lille of Parijs). De website is zeer duidelijk en maakt het eenvoudig om de juiste reis te kiezen.

MegaBus heeft een zeer gebruiksvriendelijke website en het is ook relatief eenvoudig om de lage tarieven die men in advertenties gebruikt tegen te komen. Wij kwamen heel eenvoudig busreizen naar Amsterdam en Keulen tegen voor 2,50€.

Flixbus is een van oorsprong Duits bedrijf en is pas 2 jaar actief. In deze twee jaar hebben je een enorme groei laten zien en zijn vooral interessant indien u met de bus naar Duitsland wilt reizen. Inmiddels groeit Flixbus hard verder Europa in.

Eurolines heeft veruit het meest uitgebreide netwerk in Europa. Hierdoor heeft u bij het de grootste kans dat u uiteindelijk op een specifieke bestemming aankomt. Echter betaalt u hier ook voor. Uit ons vergelijk komt duidelijk naar voren dat de prijzen van eurolines boven de prijzen van de concurrenten liggen.

Voor ons onderzoek hebben wij gekozen voor een reis vanuit Antwerpen met vertrek op 31/10 en een terugreis op 2/11. De onderstaande tabel geeft een overzicht van actuele prijzen voor deze bestemmingen.

 EurolinesFlixbusouiDBusMegabus
Parijs41 €32 €30 €32.50 €
Londen66 €nvtnvt34.50 €
Keulen29 €nvtnvt2.50 €
Amsterdam22 €18 €18 €2.50 €

Conclusie:

De bus kan een prima alternatief zijn, indien u vanuit een Belgische stad een paar dagen een naburige stad in het buitenland wilt verkennen. U komt aan in het centrum en heeft alvast geen parkeerproblemen. Bij het kiezen van een busmaatschappij loont het om snel te vergelijken. Megabus.com heeft veel promotietickets voor 1€, die relatief eenvoudig te vinden zijn. Indien deze niet meer beschikbaar zijn zullen Flixbus of ouiBus een interessant alternatief zijn, indien de gewenste bestemming op hun route ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>