Home / Reizen / De “Staycation”: een perfecte zomer voor de thuisblijvers
Staycation

De “Staycation”: een perfecte zomer voor de thuisblijvers

Sinds het begin van de recessie in 2008 zijn mensen gaan bezuinigen op hun uitgaven. Een van de eerste bezuinigingen in een huishoudbudget was de jaarlijkse familie vakantie. In plaats van dure vliegtickets en hotelovernachtingen, zijn mensen gaan kiezen voor goedkopere alternatieven: Het wachten op goedkope reisalternatieven en het bezoeken van familie en vrienden zijn enkele trends. Maar een steeds populairder wordend alternatief is de “thuisblijf vakantie” ofwel “staycation”. Het begin van de zomer komt eraan en dus hierbij 10 tips voor een geslaagde staycation.

 1. Bezoek uw plaatselijke musea: kunst, natuur, geschiedenis, botanische tuinen, dierentuinen, auto’s of sport. Er zijn overal nog plaatsen die vragen om ontdekt te worden. Elk gebied heeft zijn lokale bezienswaardigheden, zodoende doe alsof je een toeristist bent en ga hen bezoeken.
 2. Ga naar het strand of het zwembad. Met een beetje mooi weer geeft dit al heel snel een echt vakantie gevoel. De Belgische kust is natuurlijk heel mooi, maar ook druk. Daarom zijn er nog heel veel mooie alternatieven in de rest van België, waar je ook heerlijk kan zonnen en zwemmen.
 3. Pak de fiets. Er zijn honderden kilometers fietspaden in Belgie die u vaak langs de mooiste plekjes van ons land leiden.
 4. Ga naar een film. Ja, je kunt u een film huren op Netflix of lenen uit de bibliotheek voor een filmavond thuis. Maar je kunt ook terecht bij een van de vele bioscopen voor een echte avond uit met 3D-ervaring.
 5. Bezoek een show. Natuurlijk grote steden hebben theater, opera, dans, etc. Maar veel kleinere gemeenten hebben lokale schouwburgen, reizende gezelschappen of festivals die net zo leuk kunnen zijn.
 6. Neem een ​​siësta. Hey, vakanties zijn om te ontsnappen dus er is niets mis met een siësta.
 7. Werk aan uw tennisspel. Veel resorts benadrukken tennis. Waarom niet thuis? De meeste grote parken, scholen en universiteiten beschikken over tennisbanen die de hele zomer op u wachten.
 8. Maak een wandeling. Wandelen is een heerlijke manier om samen met uw gezin te genieten. Zoek een mooi park of natuurgebied en plan een wandeling. Combineer dit met een picknick voor het echte zomergevoel.
 9. Lees een boek. Je hoeft niet heel ver te reizen om een goed boek te lezen. Ga naar een lokale koffie bar of park en verlies de tijd uit het oog middels uw nieuwe boek.
 10. Breng tijd door met de kinderen. Mensen herinneren zich de goede tijden doorgebracht met elkaar meer dan de plaatsen waar ze geweest zijn. Zodoende speel een gezelschapsspel, praat en lach met elkaar. Haal samen herinneringen op en geniet

Staycation is een chique term voor de thuisblijven. Maar is het echt zo erg om thuis te blijven. Wij denken van niet omdat er heel veel te doen is. Echter zoeken we het hele internet af voor leuke dingen op uw vakantie bestemming, terwijl wij ons eigen land nog niet kennen. Vergeet ook niet de voordelen!

De voordelen van een staycation:

 1. Geld besparen! Er zijn geen kosten voor vliegtickets, hotel of huurauto. Dat zal zeker enkele duizenden euro’s schelen.
 2. Er zijn geen verspilde reisdagen bij uw vertrek en terugkomst van vakantie. Dus twee extra dagen vakantie!
 3. Geen stress. Laten we toegeven, reizen is soms heel vermoeiend. Zeker indien een hotel niet aan uw verwachtingen voldoet of een vlucht vertraagd is. Hier zult u geen last meer van hebben.

De truc om te genieten van een staycation is af te wijken van de dagelijkse routines en het echt een vakantie te maken. Als u genieten van uit eten op vakantie, dient u hetzelfde te doen op uw staycation. Laat het wasgoed liggen, uw huis wordt eens niet schoongemaakt en alle andere huishoudelijke projecten liggen ook stil,.. het is vakantie! Ontspan. Zo vreemd als het klinkt ligt hier wel de basis. Laat je niet verleiden door de dagelijkse routine die de pret kunnen drukken. Herinner jezelf eraan dat, terwijl u thuis bent, je op vakantie bent. Als u dat doet, kan een staycation meer ontspannen, veel plezier, en zeker minder kostbaar zijn dan een grote reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>