Home / Hobby / Goedkoopste boeken van België
boek online

Goedkoopste boeken van België

De zomer is begonnen. Tijd voor een goed boek! Vaak is de zomervakantie een goede mogelijkheid om weer eens een goed boek te lezen, maar waar doe je een goede deal? Budgetvriend zoekt het eens uit!
Er zijn heel veel online boekenwinkels, echter is er al snel te zien dat veel winkels de gebruikelijke retailprijzen aanhouden, waardoor ze niet goedkoper zijn. Hierdoor is het aantal betrouwbare alternatieven om aan een goedkoop boek te komen klein. Hierbij onze top 3:

Bol.com

Bol.com is een Nederlandse webwinkel met een zeer uitgebreid aanbod aan boeken. Prijzen zijn laag en is de verzending zeer snel (soms de volgende dag al in huis) en gratis vanaf 20€. Tevens is er een uitgebreid aanbod van Nederlandstalige boeken. Een goede keus indien u graag bij een nederlandstalige webwinkel bestelt.

Amazon.de

Amazon is waarschijnlijk een van de bekendste online warenhuizen met een zeer groot aanbod aan boeken. Prijzen op Amazon liggen lager dan op Bol.com. Tot op heden is Amazon nog niet actief in België, echter is er een oplossing. Indien je via Amazon.de, de Duitse website van Amazon bestelt, worden ook de meeste boeken gratis in België bezorgd. De bestellingen naar België ontvang je normaal gesproken binnen 3 werkdagen. Uit een kleine steekproef komt duidelijk naar voren dat Amazon gemiddeld de goedkoopste is.

 Bol.comAmazonBookDepository
Lonely Planet France22.39 €20.95 € 29.99 €
Lonely Planet Germany23.78 €19.95 €16.96 €
The girl on the train - Paula Hawkins14.99 €14.15 €17.54 €
Everyday Super Food - Jamie Oliver35.99 €23.95 €32.72 €
Leading - Alex Ferguson28.99 €20.95 €31.47 €

BookDepository.com

Book Depository is soms zeer goedkoop, echter wijzigen de prijzen regelmatig. Hierdoor is het altijd goed kijken naar promoties. Tevens is het positief dat de verzendkosten altijd bij de prijs van het boek zijn inbegrepen. Ondanks dat dit een betrouwbare webwinkel is, zijn er veel mensen die klagen over de service van Book Depository. Er is bijvoorbeeld veel commentaar op de lange levertermijn van vaak enkele weken.

Conclusie

Om goedkoop uw nieuwe boeken aan te schaffen, zal in veel gevallen Amazon het beste alternatief zijn. Enkel voor Nederlandstalige boeken is het soms beter om deze via een Nederlandstalige website zoals bol.com te bestellen. Helaas zien wij hier wel dat vaak de aanbevolen retail prijs gerekend wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>