Home / Hobby / Goedkoop film kijken: Beste alternatieven voor Popcorn Time
movie-popcorn-1000x520

Goedkoop film kijken: Beste alternatieven voor Popcorn Time

Popcorn time is inmiddels een razend populaire dienst in België om online fims en documentatie te bekijken. Het uitgebreide aanbod nieuwe films, zeer goede kwaliteit en de beschikbaarheid over ondertitels zijn duidelijke troeven. Daarnaast is deze dienst gratis. Er is enkel een groot probleem. Het gebruik van Popcorn time is illegaal. Momenteel worden individuele gebruikers in België nog niet vervolgd, echter bij onze oosterburen gebeurd dit wel wat gebruikers al honderden euro’s boetes heeft opgeleverd.

Hierdoor willen wij de aandacht vestigen op de legale alternatieven voor Popcorn time. Sommige diensten richten zich op een breed publiek, maar veel proberen juist een niche aan te spreken. Een overzicht:

AanbiederGenrePrijs/maandWebsite
NetflixPopulair€ 7.99www.netflix.be
TelenetPopulair€ 10 - € 24,95www.telenet.be
ProximusPopulair€ 9,95www.proximus.be
MubiArthouse€ 4.99www.mubi.com
Doc clubDocumentaire$ 4,99www.docclub.com
SpulBollywood€ 5.99www.spul.com
CrunchyrollAnimatie€ 4.99www.crunchyroll.com
Gaiam TVSpiritueel$ 7 ,95www.gaiamtv.com

Netflix

Netflix is waarschijnlijk het bekendste legale alternatief voor de diensten van popcorn time. Netflix biedt voor net geen 8 euro per maand een groot aanbod aan speelfilms en series, waaronder ook een heel aantal eigen series waarvan house of cards een van de meest succesvolle is.

Het moet gezegd worden dat met name de HBO-afleveringen niet altijd de meest recente bevatten. Concurrent telenet heeft vaak wel de beschikking over recentere afleveringen. Echter is het aanbod op Netflix weer een heel stuk stabieler. Bij Telenet verdwijnen vaak zeer snel het aanbod. Netflix doet het anders. Vanaf de eerste aflevering van elk seizoen, worden series integraal aangeboden. Geen vrees dus dat ze plotsklaps uit het aanbid verdwijnen, want ze zijn consistent.

Netflix

Telenet Play

Telenet was de eerste grote aanbieder van “on demand” films en series. Telenet is twee jaar gelden begonnen met hun dienst genaamd Rex en Rio, welke in december 2014 werd hernoemd naar Telenet Play.

Met Play (10 euro per maand) krijg je toegang tot een collectie films- en series waar het hele gezin onbeperkt uit kan kiezen. Plus extra themazenders. De filmcollectie wordt elke maand vernieuwd, maar ook volledige seizoenen van Vlaamse én internationale topseries zijn beschikbaar.

Naast de standaard formule is er ook Play More (24,95 euro per maand) – een dienst waar je toegang krijgt tot internationale topseries (enkele dagen na officiële release) én waar je volledige seizoenen van TV-series in één keer kan bekijken. Net zoals je dat bij Netflix. Met Play More krijg je ook toegang tot een bibliotheek van recente topfilms én kan je programma’s tot 7 dagen na uitzending herbekijken.

Proximus Movies en Series Pass

Sinds eind 2014 is het voor proximus klanten mogelijk om Netflix te bekijken op hun proximus TV. Daarnaast biedt Proximus ook nog een movies en Series pass aan die u toegang geeft voor 9,95 euro/maand tot nog ruim 2000 films en series. Deze pass moet vooral gezien worden als een aanvulling op bijvoorbeeld Netflix en niet als een vervanger. Tevens heeft men geen duidelijk onderscheidend aanbod via de movies en Series pass

Mubi

Verschillende streamingdiensten richten zich veel meer op een specifieke niche dan Netflix of Telenet. Mubi zet in op bezoekers van arthouse-bioscopen met een zorgvuldig samengestelde collectie van klassieke films en moderne cinema van over de hele wereld.

Er is een constant wisselende selectie: elke dag wordt een nieuwe film toegevoegd aan het aanbod, die vervolgens dertig dagen lang te zien is. Zo zijn er dus altijd dertig films te zien.

Mubi gaat ‘ingewikkelde films’ niet uit de weg en toont regelmatig meerdere dagen achter elkaar films van dezelfde regisseur of binnen eenzelfde thema. Een aanrader voor echte filmfans, en met een maandprijs van 4,99 euro geen al te dure optie.

SundanceNow Doc Club

Deze streamingdienst, die wordt aangeboden door het bekende Amerikaanse filmfestival Sundance, toont enkel documentaires. Het aanbod is uitstekend, met onder meer werk van Errol Morris, Werner Herzog en Laura Poitras.

Een deel van de collectie is permanent, maar Doc Club biedt ook toegang tot wisselende collecties. Doc Club is wereldwijd beschikbaar, maar sommige films zijn alleen in de VS te zien. Nadeel is dat niet goed inzichtelijk is voor welke films dit geldt. De streamingdienst kost 4,99 dollar per maand bij afname van een maandabonnement en 3,33 dollar per maand bij een jaarabonnement. Films zijn alleen op het web te zien.

Spuul

In een hele andere categorie valt Spuul, een streamingdienst speciaal voor Bollywood-films en -series. De dienst is gratis beschikbaar met advertenties, al zijn sommige video’s alleen te zien met een abonnement van 4,99 dollar per maand. Ook zijn er films waarvoor los 99 dollarcent moet worden betaald.

Films zijn niet alleen te filteren op genre of acteur, maar ook op basis van de vele talen die India rijk is. Er staan veel nieuwe films op Spuul, maar ook films uit eerdere decennia zijn beschikbaar via de dienst.

Spuul heeft de beschikking over een groot deel van de belangrijkste Bollywood-films, maar de ontbrekende films zijn veelal te vinden bij concurrent Eros Now. Die dienst is in beperkte vorm gratis beschikbaar, maar voor de volledige catalogus moet 5,99 euro per maand worden betaald.

Crunchyroll

Duiken we nog dieper in Azië, dan komen we terecht in de wereld van de anime. Een groot deel van deze Japanse animatieproducties is te zien op Crunchyroll, een site met een indrukwekkend archief.

Veel nieuwe afleveringen van series zijn hier al een uur na de uitzending in Japan te zien. Ook Crunchyroll is gratis, al moet voor de allernieuwste afleveringen een abonnement van 4,99 euro per maand worden genomen. Met zo’n abonnement verdwijnen ook de advertenties.

Naast anime biedt Crunchyroll ook toegang tot een collectie Japanse drama- en muziekseries.

Gaiam TV

De spirituele streamingdienst Gaiam TV richt zich onder meer op yoga-fanaten. De site biedt toegang tot een grote collectie trainingsvideo’s, die zijn ingedeeld in speciale programma’s van één of meerdere weken voor yogi’s van alle niveaus.

Naast deze video’s biedt Gaiam TV ook toegang tot een reeks films en series, met een focus op spirituele en inspirerende titels. Er is bijvoorbeeld een behoorlijke collectie documentaires over mindfulness, voeding en exotische gebieden.

De site heeft ook een grote verzameling originele series, onder meer over astrologie, onsterfelijkheid en paranormaliteit. Een abonnement op Gaiam TV kost 9,95 dollar per maand bij een maandelijks abonnement of 7,95 dollar per maand bij het afnemen van een jaarabonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>