Home / Hobby / De goedkoopste kerstkaart
kerstkaart

De goedkoopste kerstkaart

Het einde van het jaar nadert, waardoor wij langzaam aan weer in kerststemming beginnen te komen. Deze sfeervolle tijd gebruiken wij om eens stil te staan bij een ander. Onder meer door het sturen van een kaartje wensen wij onze vrienden en familie veelal het allerbeste toe. Ook wij willen deze traditie graag voortzetten, maar vragen ons af wat nu een goede koop is. Hoe versturen wij budgetvriendelijk onze nieuwjaarswensen?

De goedkoopste manier om kerstkaarten te versturen is nog altijd een setje kaarten te kopen en deze handmatig te schrijven. Een setje kerstkaarten kan al gekocht worden voor minder dan 0,10 euro per kaart bij bijvoorbeeld Action of Zeeman. Nadeel is vaak wel dat veel van deze kaarten nogal standaard zijn, dit terwijl wij er steeds vaker een persoonlijk tintje aan willen geven.

Hierdoor hebben wij de afgelopen jaren een steeds verder toenemende verkoop van online kerstkaarten gezien. In het bijzonder de zogenaamde fotokaarten zijn populair. Door middel van enkele persoonlijke foto’s kan de kerstkaart helemaal worden aangepast aan je persoonlijke wensen. Deze “persoonlijke” wenskaart is duurder dan de standaard wenskaart, echter laat onderstaande tabel zien dat voor een euro per stuk je reeds een persoonlijke kerstkaart kan maken.

AanbiederWebsitePrijs per kaart
Albelliwww.albelli.be1 €
Greetzwww.greetz.be1,49 €
Hemawww.hema.be1,50 €
Pixumwww.pixum.be1,50 €
Vistaprintwww.vistaprint.be1,60 €
Hallmarkwww.hallmark.be1,99 €

Om zeker niet meer te betalen dan deze euro is het altijd verstandig om op kortingsacties te letten. Veel websites laten bij binnenkomst al een pop-up met kortingscode zien. Deze kortingen kunnen oplopen tot 50%.

Goedkoop alternatief

Er zijn natuurlijk enkele goedkopere alternatieven te bedenken. Zo kunt u in plaats van een kaartje te bestellen, enkel een foto bestellen. Een foto kost vaak miner dan 0,10 euro, waardoor je voor weinig geld al een persoonlijk plaatje hebt. Indien je deze vervolgens plakt op een stukje hard karton, maak je er helemaal een mooie kaart van.

Tenslotte kan je er natuurlijk voor kiezen om zelf je kerstkaarten te maken. Hierdoor bespaar je zeker wat geld en heb je wel een heel persoonlijk kaartje. Het belangrijkste is tijd en geduld. In bijgaande video enkele leuke ideeën

.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>