Home / Financiën / Drie energie vergelijkingssites om snel geld te besparen
Bespaarbarometer

Drie energie vergelijkingssites om snel geld te besparen

Steeds meer vlamingen stappen inmiddels elk jaar over van energieleverancier. Men heeft inmiddels ondervonden dat het zeer eenvoudig is om deze overstap te doen. Zodoende is dit een gemakkelijke manier om elk jaar enkele honderden euro’s te besparen.

Indien u overstapt naar een nieuwe energieleverancier voor gas en/of electriciteit krijgt u vaak aantrekkelijke voorwaarden om u als nieuwe klant te overtuigen. Na een jaar krijgt u echter een herziening van deze voorwaarden, die vaak een stuk minder gunstig zijn. Zodoende is dit een goed moment om van energieleverancier te veranderen.

Maar hoe vind je een goede nieuwe energieleverancier? Indien mogelijk is het vaak zeer interessant om mee te doen met een groepsaankoop. Zie voor meer informatie artikel “Groepsaankoop energie: Gas, elektriciteit of stookolie”. Helaas is het niet altijd mogelijk om op het door jou gewenste tijdstip over te gaan naar een nieuwe leverancier. Gelukkig zijn er ook verschillende vergelijkingssites die jouw helpen met het kiezen van een nieuwe leverancier.

Belangrijk voor het maken van een goede keuze is de voorbereiding. Bekijk de jaarafrekening van de afgelopen jaren om jouw energieconsumptie te bepalen. Deze gegevens zijn noodzakelijk voor het bepalen van jouw beste leverancier. Zodra je deze gegevens hebt, kan je gebruik maken van een van de onderstaande websites:

Vreg.be

De VREG of Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt staat in voor de regulering, controle en bevordering van de transparantie van de energiemarkt in het Vlaamse Gewest. Deze website is de meest neutrale partij, die het mogelijk maakt om energieleveranciers te vergelijken. Via de door hen ontwikkelde V-test®. Dit is een objectieve vergelijking van de verschillende elektriciteits- en aardgasproducten van alle energieleveranciers in Vlaanderen. Het is een module waarmee u op basis van uw verbruik berekent hoeveel u het komende jaar zou betalen als u nu een contract afsluit met een leverancier. De test is uitgebreid, echter houdt hij helaas geen rekening met aanbiedingen van leveranciers, waardoor u niet altijd het beste voorstel krijgt.

Mijnenergie.be

De energieprijzenvergelijker van Mijnenergie.be is een prijsvergelijkingsmodule die een alternatief biedt voor deze van de regulatoren van de elektriciteit- en gasmarkt VREG (Vlaanderen), CWAPE (Wallonië) en BRUGEL (Brussel). Deze site geeft een zeer uitgebreid overzicht van de aanbieders, inclusief aanbiedingen en kortingen. Daarnaast geeft men de mogelijkheid om de dienstverlening aan ta passen, om zo een aanbieder te vinden die een lager prijs hanteert. Al deze informatie wordt zeer helder samengevat en indien gewenst kunnen de details van de prijsberekeningen eenvoudig worden weergegeven. Helaas hebben wij wel enkele kleine fouten ontdekt in deze berekening.

Aanbieders.be

Aanbieders.be is een grootschalige vergelijkingswebsite die naast alle Belgische energieleveranciers ook andere diensten vergelijkt zoals telefoon en internet. De pagina is zeer commercieel, waar het duidelijk is dat aanbieders.be verdient indien u via heb een abonnement afsluit. Echter zijn de vergelijkingen wel correct en de berekeningen gedetailleerd en volledig. Tevens is er de mogelijkheid om tot in detail verschillende aanbieders te vergelijken. Tenslotte heeft men voor elke leverancier de huidige prijzen in een handige pdf file weergegeven. Hierdoor kunnen de voorwaarden eenvoudig gecontroleerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>