Home / Financiën / 0,0% spaarrente: 5 tips voor je spaargeld
Geen spaarrente

0,0% spaarrente: 5 tips voor je spaargeld

Momenteel staat de rente zeer laag. Dit is natuurlijk zeer interessant indien je van plan bent op korte termijn een huis te kopen, echter zolang je aan het sparen bent zijn je opbrengsten verwaarloosbaar. De gemiddelde rente die banken geven op een spaarrekening is inmiddels gezakt onder de 1%. BudgetVriend.be geeft vijf opties wat te doen.

Zoek de beste spaarrekening

Ga op zoek naar de beste spaarrekening. Veel spaarders klagen over hun bank omdat ze weining spaarrente krijgen, maar desondanks verhuizen ze hun geld niet naar een andere bank, ook al levert dat meer op. Zeker bij de grootbanken brengt sparen weinig op. Er zijn verschillende spaarvergelijkers en een nieuwe spaarrekening is in een handomdraai online geopend. Daarom zet je geld in beweging en pak dat kleine beetje extra rente.

Los je hypotheek af

Los je hypotheek vervroegt af. Hoewel de huidige hypotheekrente extreem laag is, hebben de meeste huiseigenaren een hypotheek die al wat langer loopt en die dus een hogere rente heeft. Oversluiten naar een goedkopere hypotheek is vaak de moeite niet waard, vanwege de boeterente en de kosten van oversluitkosten. Aflossen is echter wel vaak interessant. Indien je ongeveer 3000 euro per jaar/per persoon laat staan voor de woonbonus, kan je de rest aflossen.

Leen je geld aan familie of vrienden

Leen het als hypotheek uit aan vrienden of familie. Stel, je hebt 10.000 euro ‘over’ en leent dat uit aan een vriend. Die vriend betaalt nu 5 procent hypotheekrente aan de bank. Je spreekt met hem af dat hij jou maar 4 procent betaalt. Jij krijgt dan in plaats van 100 euro per jaar aan spaarrente voortaan 400 euro. Ook je vriend gaat erop vooruit, omdat hij aan jou minder betaalt dan aan de bank. Als iedereen zich aan bepaalde spelregels houdt, is dit een prima manier om beiden te laten profiteren, mits je de lener vertrouwt natuurlijk.

Isoleer je huis

Je huis isoleren is een goede investering voor de toekomst. Wij zullen altijd energie blijven gebruiken om ons huis te verwarmen, echter gebruikt een goed geïsoleerd huis wel veel minder energie. Nu investeren in isolatie betekent besparen in de toekomst. Daarnaast heb je vaak nog recht op verschillende premies die de investering verlichten.

Geef je geld uit

Geef je geld uit. Geld is een middel en geen doel. Als je naast je reservepot geld overhoudt, wat is er dan op tegen om er leuke dingen mee te doen? Het is ook nog eens goed voor de economie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>