Home / Dagje uit / Voor 1 euro naar Safaripark Beekse Bergen
Beekse Bergen logo

Voor 1 euro naar Safaripark Beekse Bergen

Via een vakantieveilingwebsite is flink te besparen op hotelkamers en een dagje uit. Maar is het ook echt voordeliger dan gewone aanbiedingen?

Steeds meer mensen maken gebruik van veilingwebsites. Deze websites schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Maar waar hebben deze websites hun populariteit aan te danken? Het blijkt dat er verschillende groepen consumenten gebruik maken van deze websites. Er is de groep consumenten die vaak bij toeval terecht komen op een website en zonder voorkennis een bod uitbrengen op een veilingsite. Dit zorgt er soms ook voor dat het bod uitgebracht op een veiling hoger is dan elders op het internet. Daarnaast is er een groep consumenten die de veiling als een spel zien en de veiling willen “winnen”. Een veilingsite kan zeer verslavend werken en indien je de druk voelt om te “winnen” is er een grote kans dat je uiteindelijke bod hoger is dan je initieel zou willen geven.

Het overgrote deel van de consumenten biedt echter gericht. Zij oriënteren zich vooraf om een goed beeld te hebben van de werkelijke waarde van de veiling en houden rekening met de overige kosten zoals bijvoorbeeld de veilingkosten. De Nederlandse consumentenbond heeft al aangetoond dat indien je bewust bied, kortingen van ruim 50% mogelijk zijn. Echter veelal zijn deze kortingen ook via andere sites te krijgen. Zie artikel Goedkoop dagje pretpark

De test!

BudgetVriend wilde toch ook zelf eens proberen of je daadwerkelijk een goede deal kan doen en maakte een account aan op Vakantieveilingen. Voor het gezin hadden wij ons zinnen gezet op een dagje Safaripark Beekse Bergen, net over de grens in Nederland. Behalve dat wij niet veel wilden betalen, wilde wij ook begrijpen wat de beste strategie is.

Allereerst de uitkomst. Wij konden voor 1 euro naar de Beekse bergen! Hier komen nog 5 euro veilingkosten bij, waardoor de uiteindelijke prijs 6 euro was voor twee personen. Geen geld natuurlijk en een fikse korting ten opzichte kan de normale toegangsprijs. Maar welke strategie kan je het beste volgen?

factuur beekse bergen klein

Bepaal op voorhand je bod

Veel sites laten veilingen regelmatig terugkeren, waardoor je kan volgen wat meestal het bedrag is van het winnende bod. Dit geeft je een goede referentie van hetgeen je waarschijnlijk zelf ook moet plaatsten om de veiling te winnen. Controleer vervolgens of deze bieding daadwerkelijk goedkoper is dan via een andere aanbieder. Let tevens op dat de adviesprijs gebruikt op de veilingsite correct is. En houd rekening met de extra kosten voor de veilingwebsite.

Kies een goed tijdstip

Het is zeer belangrijk om een goed tijdstip te kiezen, waarop minder mensen actief zijn met bieden. Nadeel is wel dat veilingsites hier al rekening mee houden en ’s-Nachts minder veilingen starten en deze vaak ook langer lopen.

Goed vergelijken van het aanbod en let op de voorwaarden

Kijk ook goed wat er allemaal in het aanbod is inbegrepen, ontbijt, weekendtoeslag? Komen er kosten bij door toeristenbelasting, schoonmaak, lakenpakket, reserveringskosten etc? Deze kosten moeten worden  meegenomen in het bedrag dat je gaat bieden. Let tevens goed op de beperkende voorwaarden van het aanbod, zoals een vaste vertrekdatum, voor een beperkte periode/op één bepaalde datum geldig, hotelovernachtingen die alleen voor doordeweekse dagen te boeken zijn, beperkt aantal beschikbare kamers, geen huisdieren, pas kort van te voren kunnen reserveren. Deze voorwaarden kunnen de beschikbaarheid van je arrangement behoorlijk belemmeren.

 Laat je niet meeslepen

Op basis van de reacties op internet is te zien dat verschillende consumenten het bieden op veilingsites als hobby zien en hier veel tijd insteken. Hierdoor kan je je af en toe laten meeslepen en een bod plaatsen dat hoger is dan je op voorhand bepaald had. Waak hiervoor! Wees niet verrast als er in de laatste seconden nog veel wordt geboden, dit is een strategie die veel mensen toepassen. Indien je merkt dat er anderen zijn die ook heel graag een veiling willen winnen, laat hen dan de veiling eerst winnen en probeer het op een later tijdstip opnieuw.

Conclusie

Indien je verstandig biedt, kan je hele leuke kortingen realiseren op veilingsites. Wij hebben dit proberen te bewijzen met onze kaartjes voor de Beekse Bergen. Echter wees alert en bereid je goed voor om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Uiteindelijk gaat het bij het bieden om de laatste minuut. Als alles dan al op een hoog bedrag staat betaal je ook veel. Dus als je ergens je zinnen op hebt gezet, doe je beste bod op het laatste moment. Dan valt de prijs misschien nog mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>