Home / Dagje uit / Vier gratis festivals voor deze zomer
gentse feesten

Vier gratis festivals voor deze zomer

Topfestivals als Pukkelpop en Tomorrowland hebben een ijzersterke affiche, maar helaas hangt daar ook een prijskaartje aan vast. Heb je niet het budget om een ticket te kopen voor een van de grote festivals? Op deze vier evenementen geniet je van goeie muziek en een fijne festivalsfeer zonder dat het pijn doet aan je portemonnee.

De Gentse Feesten

Tien dagen gratis optredens en feestjes op zowat alle pleinen en tal van andere locaties in de stad. Als je op de Gentse Feesten geen festivalvibes voelt, dan zal je ze wellicht nergens ervaren. Gratis geldt hier trouwens nog altijd, voor de meeste optredens dan toch. En zelfs voor de betalende concerten betaal je slechts een (zeer) zacht prijsje. Er is maar één nadeel: de Feesten zijn inmiddels zo populair in binnen- én buitenland, dat ze de laatste jaren op zijn zachtst gezegd wat uit hun voegen barsten. Al blijft het iets hebben om ’s ochtends met duizenden anderen de zon te zien opgaan op de Vlasmarkt, terwijl je nipt van je Irish coffee …

gentse feesten 2015

Absolutely Free Festival in Genk

De naam zegt het al, dit festival op de voormalige mijnsite C-mine in Genk is volledig gratis. Het is te zeggen: je komt er gratis in als je drie gebruikte batterijen inlevert of drie euro schenkt ten voordele van het Absolutely Free Forest, een mooi stukje Limburgs natuurgebied. Dit jaar vindt het AFF plaats op 7 en 8 augustus. Op vrijdag staan er vooral spannende technobeats op het programma, op zaterdag wordt het podium ingenomen door alternatieve gitaren. Het volledige programma kan je raadplegen op de website.

Crisisfestival in Erps-Kwerps

Dit gratis festival werd voor het eerst georganiseerd in 2009 als reactie op de economische en politieke crisis. Intussen is het een jaarlijks feest, met animatie voor jong en oud en op het podium een mix van opkomend talent en gevestigde waarden in verschillende genres. Dit jaar vindt het plaats op 15 augustus. In de namiddag wordt animatie voorzien voor de kleinsten. Daarna is het aan de ouders, met optredens en een dj tot in de vroege uurtjes.

Casa Blanca Festival in Hemiksem

Van 5 tot 8 augustus vindt in Hemiksem opnieuw het Casa Blanca Festival plaats. In zijn topdagen was het een van de grootste gratis festivals van het land, maar de laatste jaren houden de organisatoren het liever klein en cosy. Vorig jaar kwamen onder meer Gers Pardoel en 2 Fabiola afgezakt naar Kaai Hemiksem. Grote namen moet je ook nu niet verwachten, maar het festival blijft wel gratis en gaat dit jaar voor vier dagen sfeer, muziek en gezelligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>