Home / Dagje uit / Tips voor een goedkoop dagje pretpark en bespaar tot 60%!
achtbaan

Tips voor een goedkoop dagje pretpark en bespaar tot 60%!

Recent stond er een artikel in de Nederlandse Volkskrant met als kop “Pretparken lijden onder kortingacties”. Volgens experts van deze krant wordt het voor pretparken steeds moeilijker om geld te verdienen. Meer dan de helft van de bezoekers betaalt niet meer de volle entreeprijs, maar heeft een kortingskaartje op zak.

Het probleem ontstaat door enerzijds een groot aanbod aan dagattracties (pretparken, musea, dierentuinen), maar anderzijds zijn er ook veel manieren om korting op de entree te krijgen. Dit was voor ons een aanleiding om de beste mogelijkheden om goedkoper naar een dagattractie te gaan op een rij te zetten. Hierbij onze top 5:

  1. Groupon

Groupon is al jaren een goede site om leuke deals te vinden. Het heeft een gevarieerd aanbod van allerlei acties, niet enkel dag attracties. Zeker een bezoekje waard om een leuke deal te vinden. Indien je meer inspiratie wil hebben kan Actievandedag.be die net als groupon allerhande deals waaronder daguitstappen aanbied een goede keuze zijn.

  1. TravelBird

TravelBird is vijf jaar geleden gestart en heeft zich voornamelijk toegelegd op mensen die verrast willen worden. Ze hebben een relatief klein aanbod aan vooral vakanties tegen scherpe prijzen. Doordat het aanbod dagelijks veranderd blijven bezoekers verrast worden. TravelBird heeft tevens een klein aanbod in dagattracties, waar soms zeer leuke koopjes bij staan. Kijk zeker ook eens op de Nederlandse en Duitse website van Travelbird voor meer leuke aanbiedingen.

  1. Uitmetkorting.be

Uitmetkorting.be probeert een volledig overzicht te geven van de kortingsacties die er momenteel te vinden zijn op de verschillende websites. Men verkoopt dus zelf geen kaartjes, maar geeft wel de beste deals op het internet weer. Hierdoor een goede site indien u naar een specifiek park wil. Indien u inspiratie zoekt voor een leuke daguitstap kunt u beter eerst een bezoek brengen aan een andere website.

  1. Dagtickets.be

Een leuke website waar u voor bijna alle dagjes uit (dierenparken, attractie parken, musea) toegangskaartjes kan kopen met korting. Sommige kortingen zijn zeer interessant, echter zijn de kortingen van Groupon of Travelbird vaak beter. Dit is een goede keuze indien je niets gevonden hebt op deze sites.

  1. Vakantieveilingen.be

Vakantieveilingen is een veiling site, waar je moet bieden op de dagattracties. Soms bestaat er de mogelijkheid om de tickets direct te kopen, echter betaal je hier meestal meer voor dan op een van de andere mogelijkheden uit deze top 5. Indien je gaat bieden is het zeker mogelijk om soms een zeer goede deal te hebben. Je moet geluk hebben dat er weinig geïnteresseerden zijn en dat biedingen realistisch zijn.

Als je vervolgens gekozen hebt waar je naartoe gaat is het belangrijk om je niet teveel te laten verleiden tot uitgaven in het park. Eten is veelal duur en van matige kwaliteit. Daarnaast probeert men kinderen te verleiden met speelgoed en souvenirs. Tenslotte moet je bij veel parken nog rekening houden met een aardige parkeerkost, kom dus niet met teveel auto’s. Gelukkig zijn bij de meeste parken bijna alle attracties inbegrepen bij de entreeprijs. Succes met het vinden van een leuke dagbesteding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>