Home / Dagje uit / Pretpark Halloween in de herfstvakantie, het perfecte dagje uit
halloween-pretpark

Pretpark Halloween in de herfstvakantie, het perfecte dagje uit

Het is bijna herfstvakantie, dus menig ouder begint zich al af te vragen wat men kan gaan doen met de kinderen. Gelukkig worden ze de laatste jaren stevig geholpen, omdat er steeds meer pretparken open zijn tijdens de herfstvakantie. Veel parken geven zelfs aan dat het een van de beste en drukste periodes van het jaar is. Maar wat is er te beleven? En wat kost het.

PretparkToegangsprijs volwasseneToegansprijs kind
Plopsaland de panne35 €< 1m = 9,99 €
Bobbejaanland34 €29 €
Bellewaarde30 €26 €
Plopsa Indoor18.50 €< 1m = 9,99 €
Walibi35 €30 €
Plopsa Coo25 €< 1m = 9,99 €
Harry Malter12.50 €12.50 €

Plopsaland de Panne

In Plopsaland is er speciale Piet Piraat Halloweenshow. Hierin besluiten Piet Piraat en Berend Brokkenpap Halloween te vieren in een verlaten piratenmuseum. Maar wanneer Berend een oud, stoffig beeldje kapot laat vallen verzeilen onze twee piraten in een spannend avontuur met spoken, sprekende spiegels en schatkisten. Daarnaast is er een speciale Halloween Parade. Dagelijks open in de herfstvakantie tussen 10h en 19h.

Bobbejaanland

Van 24 oktober tot 8 november is het Halloween in Bobbejaanland. Nieuw dit jaar is Bazaar Bizarre, een griezeldoolhof waar je ten prooi valt aan een bende maniakale clowns. Daarnaast is de “Doll Factory” nóg angstaanjagender. Ook in Wicked West en Haunted Woods – de twee nieuwe scarezones – ben je niet veilig. Misschien toch maar voor de mysterieuze show – Desperado Ghost – in cowboystad gaan?   House of Phobia blijft de krankzinnige doolhof uit je nachtmerries. Op 31 oktober en 6 november zijn de nochtures gepland met een speciaal vuurwerk om 21u30.

Bellewaarde

In Bellewaarde is er een speciaal Fiësta Mortal feest. Don Eduardo de los Muertos, begrafenisondernemer uit Valle de Muertos in México City is speciaal gekomen om Halloween in Belgie te vieren. Een zeer leuk park met een bijzondere magische familieshows die niemand snel zal vergeten.

Plopsa indoor

Plopsa indoor heeft speciale halloween shows mt Piet Piraat. Tijdens de herfstvakantie is Plopsa indoor elke dag geopend van 10h – 17h30. Een ideaal dagje uit, indien het weer niet mee zit.

Walibi Belgium

Walibi staat er al jaren om bekend om zeer groot uit te pakken tijdens Halloween. Ook dit jaar is dit zeker geen uitzondering. Met 8 spookhuizen, 5 scare zones en meer dan 175 monsters valt hier genoeg te griezelen. Tevens zijn er maar liefts 6 nocturnes gepland, waarvan een terror night op 30 oktober.

Plopsa Coo

Dinoween zou het leukste feest van het jaar moeten zijn. Maar de heksen hebben de controle over de dino’s overgenomen om krachtige soep te kunnen maken van de dino-eieren. De Park Rangers zijn nu wanhopig op zoek naar hun dino’s die ergens in het park rondlopen. Dit feest kunt u dagelijks in de herfstvakantie bezoeken tussen 10h30 en 17h.

Harry Malter

In de buurt van Gent is er ook nog het griezelige Harry Malter. Je kunt hier samen met Zombie Evel Knievel een spookrit maken of een bezoek brengen aan het circus van Dracula. Een ideaal uitje voor de kleinere portemonnee. Tijdens de herfstvakantie is men open van 11h tot 19h

Conclusie

Er is heel veel te beleven tijdens de herfstvakantie. Veel grote parken zetten groots in op een zeer hoog griezelgehalte. Voor de families met kleinere kinderen zijn de Plopsa parken of Harry Malter beter geschikt met hun speciale shows en parades. De inkomprijzen kunnen wel snel oplopen. Kijk zodoende zeker eens online of volg onze tips voor een goedkoop dagje pretpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>