Home / Dagje uit / Gratis dagje uit in Kortrijk
kortrijk

Gratis dagje uit in Kortrijk

Heeft u al plannen voor dit weekend? Indien dit nog niet het geval is, hierbij een leuk idee voor het hele gezin. En het beste van alles, het is gratis! Verken aanstaande zondag Kortrijk! Hierbij de 5 redenen waarom het iedere eerste zondag van de maand een goed moment is om deze bijzondere stad te bezoeken.

Reden 1: Shop until you drop

Op de eerste zondag van de maand is het winkelcentrum K in Kortrijk geopend. Er zijn ruim 30 winkels open, waaronder Media Markt, Zara en H&M. Ook in het centrum zullen veel winkels hun deuren openen. Hierdoor kunt u er een heerlijke winkeldag van maken.

Reden 2: Museum 1302

Kortrijk 1302  is de plaats bij uitstek voor groot en klein om de Guldensporenslag te herbeleven. Je kan er maliënkolders, zwaarden en goedendags betasten, je ziet de hoofdrolspelers van het conflict opnieuw tot leven komen, je kan het verloop van de veldslag volgen op een reuzegrote maquette. Verteller van dienst is Gilles li Muisit, de oude abt van de abdij van Saint-Martin. Hij voert je terug naar het verleden en is jouw gids door zeven eeuwen geschiedenis van Vlaanderen. Als afsluiter kijk je naar een verrassende film over de traditievorming rond 11 juli.

kortrijk 1302

Naast de permanente collectie is er ook altijd een tijdelijke tentoonstelling. Momenteel kan je je laten meeslepen in een tentoonstelling vol verbluffende verhalen, uniek beeldmateriaal en aangrijpende getuigenissen uit de periode 1914-1918. Een zeer mooi beeld en wederom interactief voor kinderen. Meer informatie op kortrijk1302.be en elke eerste zondag van de maand is dit museum gratis te bezoeken.

Reden 3: Texture

Texture vertelt over de linnen- en vlasnijverheid. In drie kamers, ingericht in een authentiek vlasverzendhuis (1912), ontdek je de revolutionaire ontwikkeling die de vlasnijverheid in de streek rond Kortrijk teweeg bracht.

Al eeuwenlang is Vlaanderen befaamd om zijn textiel en linnen speelt daarin een belangrijke rol. Vroeger waren luxeproducten als kant en damast erg in trek bij de adel en burgerij. Het basislinnen dat hier massaal geweven werd, was bestemd voor dagelijks gebruik. Langs de Leieboorden groeide een industrie die de wereld veroverde: de vlasbewerking. Nog altijd is ‘Courtrai flax’ een topkwaliteitsproduct dat internationaal gekend en gegeerd is.

Ook dit museum is elke eerste zondag van de maand gratis te bezoeken. Meer informatie op texturekortrijk.be.

Reden 4: Gratis parkeren in het centrum

Zonder zorgen kunt u op zondag met de auto naar Kortrijk komen. In de hele stad is straatparkeren gratis. Parkeer uw auto centrum en start uw stadstoer langs de Broeltorens, Grote markt, Belfort en Begijnhof.

Reden 5: Gratis Wifi

Vanaf deze zomer kunnen bezoekers in de binnenstad en deelgemeenten van Kortrijk gratis op het internet via publieke Wifi. Een groot deel van het publiek dat winkelt, uitgaat of zich ontspant, heeft een smartphone, tablet of een ander draadloos toestel op zak. Het hebben van een internetverbinding tijdens deze activiteiten wordt door steeds meer mensen als zeer belangrijk gezien. Hierdoor zal de aanwezigheid van gratis publieke Wifi in het winkel-wandelgebied uw dagje uit in Kortrijk alleen maar leuker maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>